2019-02-11 Rockskallen Music Awards är tillbaka!

Gotlands Allehandas musikpris Rockskallen har delats ut varje år sedan 2004. Förra året utökades evenemanget till Rockskallen Music Awards – en gala för att hylla det gotländska musiklivet!

Nu är det dags igen. RMA är tillbaka!

I en lite tajtare och mer intim kostym ska vi kora öns bästa musiker och musikarbetare i Tornet på Wisby Hof den 16 mars, klockan 20.00.

I samarbete med Kulturföreningen Roxy och Gotlandsmusiken kommer bland andra artisten och låtskrivaren Clara Klingenström, visproggiga Väckelsen samt Ida Andersson Band att uppträda under kvällen!

Precis som förra året vill vi ta hjälp av gotlänningarna för att plocka fram 2018 års allra bästa och mest värdiga kandidater till kategorierna: Årets uppstickare, Årets doldis, Årets wow, Årets liveakt – samt det finaste priset av dem alla: Årets Rockskalle.

Vem som helst kan föreslå kandidater på www.rockskallen.se senast den 23 februari. De som sedan blir nominerade kommer att presenteras i Gotlands Allehanda under vecka 9.

Vinnarna i varje kategori utses av en jury bestående av: Timas Eliasson (Rockskalleveteran), Emma Gustafsson (Roxy), Christopher Johnsson och Johanna Dahlbom (Joda), Ulrica Fransson och Fredrik Magnusson (Gotlandsmedia), samt en representant från förra årets Rockskallevinnare, King Kong

För mer information om priset och nomineringarna, kontakta Ulrica Fransson, tel: 0739-25 25 15

För mer information om artisterna, kontakta Clarissa O'Reilly, tel: 070-771 44 11

Om Rockskallen: Priset Rockskallen har delats ut under de senaste 15 åren till den eller dem som gjort något extra för den gotländska rockscenen. Priset och konsertarrangemanget ett av Gotlands mest återkommande musikevent.

Kategorierna: Årets Rockskalle: Ska gå till den artist, det band eller den arrangör som gjort den största insatsen för den gotländska pop- och rockscenen under det gångna året. Årets uppstickare: Alla megasuccéer har börjat någonstans. Med Årets uppstickare vill vi prisa det band/artist/arrangemang/musikfenomen som med kreativitet och energi bidragit till att förnya den gotländska musikscenen. Årets doldis: Låtskrivaren, producenten, roddaren, arrangören…Årets doldis ska prisa den person som genom sitt arbete och sitt engagemang, bakom scenen, spelat en central roll för öns musikliv. Årets wow: Tilldelas det arrangemang/fenomen/artist/band som under året bidragit med den största överraskningen i den gotländska musikvärlden. Årets wow kan till exempel vara den oväntade comebacken, det efterlängtade genombrottet eller den osannolika bokningen. Årets liveakt: Den artist eller det band som stått för årets främsta liveframträdande på Gotland.

2017-11-02 Rockskallen blir en gala för hela musik-Gotland!

Musik-Gotland är värd en egen gala! Efter 14 år med Rockskallen föds nu Rockskallen 2.0!

Den 17 mars 2018 hyllar vi öns bästa musiker och musikarbetare med en egen gala på Wisby Strand och priser i flera olika kategorier – där Rockskallen fortsätter att vara det ädlaste priset av dem alla.

– Gotland har ett oerhört vitalt musikliv och det är dags att musikbranschen får en egen gala, säger Ulrica Fransson, printchef på Gotlands Media och fortsätter:

– Rockskallens grundidé har varit att sätta fokus på lokala och exporterade gotländska musikproduktioner, arrangemang och artister. Nu vill vi bredda priset till hela den gotländska pop- och rockmusikscenen.

Efter prisutdelningen fortsätter festen med en konsert med Så mycket bättre-aktuella Moneybrother.

Inom kort kommer de olika kategorierna att presenteras och en nomineringsprocess ta vid där alla läsare av Gotlands Allehanda och helagotland.se får vara med och utse kandidaterna till de olika priserna. Vinnarna i varje kategori kommer att utses av en jury.

Inom kort släpps också biljetterna till både galan och konserten.

För mer information: Kontakta Ulrica Fransson, tel: 0739-252515